Főmenü

Rövid életrajz

- Dolgozatok és könyvek

- Díjak, kitüntetések

- Megjelent könyvek

- Saját munkák

- Mások írták...

- Videók

- Népdalok és keservesek

- Képek a mai Gyimesről

- Régi képek

- Wikipedia bejegyzés

- Blogok 2010

- Blogok 2011

- Blogok 2012

___________________

- A gyimesközéploki ezermester

___________________

Elérhetőségem:
Tankó Gyula
537145 Lunca de Jos 491,
jud. Harghita, ROMANIA

Tel: +40266339624,
mob.: +40754432920

e-mail: tanko.gyula@vipmail.hu

Kedves Olvasó! Üdvözöllek Tankó Gyula honlapján. Ha érdekel a gyimesi ember élete, sorsa, néprajza, tisztelettel ajánlom a blogomat. Címem: Gyimesközéplok 491 | Gyimes völgye | Erdélyország...

2015.08.30. 10:23 TankoGyula

Falunapok Középlokon...

2014. szept. 2. A jövő hét végén falunapokat tartunk Középlokon, ahol bemutatásra kerül a mi könyvünk is, amelyről a múltkori bejegyzésembe beszéltem. Fáradtságos út volt az adatok gyűjtögetése, rendezése, de felejthetetlen, izzadtság szagú boldogság fogott el, amikor új, vagy rég ismert adatokra bukkantunk  olyan időkről, eseményekről, emberekről, akikre mintha egy megtapínthatatlan óriás rácsukta volna az időt, és ők, a csángók, képesek voltak mégis kitörni ebből az álló világból, és 2-3 száz év alatt olyan sajátságos népi kultúrát hoztak létre, amelyet még ma is csodál a világ, és amely a magyar kultúra szerves része.Nem tudom megállni, hogy érzéseimet ne közölném az olvasókkal is, ezért ideírom a vázlat füzetembe meglapuló kis bejegyzésemet:

          Gyimesi alliteráció : Szívemből született szerelmes szöveg szülőföldemről , Szülőföldemnek! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tankogyula.blog.hu/api/trackback/id/tr66651779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása